Žilina sa pokúsi ukradnúť body v Európe úspešným Trnavčanom

ŽILINA – Žltozelení momentálne kraľujú tabuľke najvyššej slovenskej súťaže, Spartaku sa zas vo štvrtok podarilo vyradiť v play off Európskej konferenčnej ligy ukrajinské Dnipro 1, ktoré domáce duely hráva v Košiciach.

Žilinskí mladíci sa po piatich kolách novej sezóny Niké ligy vyhupli na jej čelo. „V budúcnosti sa nik nebude pozerať na tabuľku po piatom kole. Po 30-tich kolách môžete byť dvanásti a toto umiestnenie vám bude nanič. Na toto je potrebné myslieť a posúvať sa ďalej. Navyše, stále nemáme uzavretý, stabilný káder a bavíme sa o prestupoch,“ upozornil tréner „Šošonov“ Jaroslav Hynek.

Ako môže nadchádzajúci súboj ovplyvniť to, že Trnava vo štvrtok oslávila postup do skupinovej fázy EKL? „Za slovenský futbal sme im priali postup, ku ktorému im gratulujeme. Majú za sebou náročný štvrtkový zápas – 120 minútový duel, takže sú určite fyzicky i emočne vyčerpaní. Postup im však môže vliať nové sily. Ťažko predpokladať, s akou zostavou nastúpia a ako k tomu celkovo pristúpia. My sa však pozeráme na seba a naše zbrane, ktorými by sme chceli udrieť,“ informoval tréner.

„Trnava hrala v posledných zápasoch hlboký blok, hrala ho aj naposledy proti nám pod Dubňom. My sme vtedy mohli duel uzavrieť skôr, no Spartak je skvelý tím, ktorý dokáže takticky reagovať a zmeniť štýl. Jeho defenzívny blok je naozaj takmer nepriepustný a bude pre nás náročné sa cez neho dostať. Navyše hráme uňho, čo je špecifické. Napriek štvrtku sa Trnavčania potrebujú rozbehnúť aj v lige, takže nečakám nejaké podcenenie, vypustenie.“

„Napriek vysokej ofenzívnej kvalite súpera očakávam hlavne ich urputnú defenzívu. Po štvrtku budú musieť hrať určite úspornejšie. Verím, že naše nabudované mechanizmy dokážeme využiť a potvrdíme to, že dokážeme byť nebezpeční proti každému súperovi,“ dúfa český kormidelník, ktorému v nominácii chýba zranený Timotej Jambor. Trnavský Spartak a mužstvo MŠK Žilina vybehnú na trávnik Niké ligy v nedeľu o 17:30.

(mskzilina.sk)