Košiciam sa to podarilo: Prvé domáce víťazstvo medzi elitou

KOŠICE – FC Košice strelil v šiestom kole Niké ligy ViOn-u Zlaté Moravce prvý gól pred svojimi fanúšikmi, ktorý napokon znamenal prvé domáce víťazstvo v najvyššej súťaži pomerom 1:0 (1:0).

V 19. minúte vypálil Brenkus a Kira jeho ranu vyrazil späť do poľa. Hneď v ďalšej minúte Faško zakončil asi z trinástich metrov, no Slávik dokázal zareagovať a ponúkol dorážku Medvedovi. Tomu sa do koncovky hodil jeden z obrancov, čo znamenalo iba roh. V 22. minúte premárnili Košice veľkú príležitosť otvoriť skóre. Najprv zakombinovali na ľavej strane.

Nasledoval jemný center na zadnú žrď, ktorý do ohňa vrátil Fabiš. Medved nasadil akrobatické zakončenie a prestrelil. V 27. minúte sa to Košičanom podarilo. Po nákope do pokutového územia Greššák z postu defenzívneho stredopoliara využil nepozornosť obrany Zlatých Moraviec a volejom prekonal Slávika – 1:0. Košickí diváci videli prvý gól svojho tímu na domácom štadióne v novej sezóne. V 43. minúte osamotený Mondek z desiatich metrov v páde nezamieril presne.

V 49. minúte sa Gono ocitol medzi stopérmi. Kým si to však pripravil na koncovku, zablokoval ho Krivák. V 63. minúte bola zrazená Dugova rana z niekoľkých metrov. Pred Kirom to horelo. V 68. minúte si nabehol Brenkus a hlavičkoval nad. V 75. minúte hlavičkoval Vasiľ. K lopte sa po veľmi dobrom zákroku Slávika dostal Medved, no jeho prízemná rana skončila opäť len pri gólmanovi ViOn-u. V 82. minúte letel Balajov volej z 18-tich metrov asi meter vedľa pravej žrde.

V 83. minúte Balaja faulovak Krivál a košický stopér nedopadol dobre. Krivák zle došliapol na pravú nohu a odnieslo si to jeho koleno. Skončil na nosidlách a v zápase dohral. V nadstavenom čase Liener v rozhodujúcej chvíli zaváhal a nezakončil. Zápas v Košickej futbalovej aréne sa nadstavoval päť minút, ale napokon to Košičanom vyšlo. Po prvom góle pred vlastnými fanúšikmi zaznamenal domáci FC aj prvé víťazstvo v najvyššej súťaži pred svojimi divákmi. FC Košice zdolal ViOn Zlaté Moravce 1:0.

(onlajny.eu, foto: FB FC Košice)