Podbrezová sa vrátila na víťaznú vlnu so Skalicou

PODBREZOVÁ – Železiarne v piatkovej predohrávke siedmeho kola Niké ligy zdolali celok zo Záhoria 1 : 0 (1 : 0). Duel na Horehroní priniesol osem žltých a jednu červenú kartu.

V zápase plnom kariet padli dva góly, platil však iba jeden. Foto: zpfutbal.sk

Už od prvej minúty boli na trávniku pomerne veľké emócie. Prvú žltú kartu dostal Vlasko, čo okorenil ráznym komentárom. V dvanástej minúte Galčík na pravej strane vyzvŕtal Černeka. Následne sa oprel do strely a mieril pod brvno skalickej bránky. Junas predviedol veľmi dobrý zákrok a zachránil svojich od pohromy. V 22. minúte mali domáci veľkú šancu.

Po centri z ľavej strany zakončil Kuzma, no jeho hlavička sa od zeme odrazila nad. V 39. minúte prišiel center z pravej strany. Ďatko sa dostal k činu cez brániaceho Krčíka a otvoril skóre zápasu. Arbiter Glova situáciu preveroval za pomoci systému VAR a rozhodol, že gól neplatí. V 44. minúte Vlasko po dohratí súboja zdvihol nohy a fauloval Paraja. Rozhodca mu udelil druhú žltú a následne červenú kartu.

V 51. minúte sa Kováčik oprel do strely a Junas vytiahol ďalší veľmi dobrý zákrok. V 52. minúte Grešák našiel prízemnou prihrávkou na hranici šestnástky Assinora, ktorý sklepol loptu pre nabiehajúceho kapitána Podbrezovej Bakaľu. Junas po prudkej rane nemal šancu – 1 : 0. V 57. minúte Ďatko vystrelil z ľavej strany a loptu smerujúcu do skalickej bránky zastavil Moura.

V 67. minúte Bakaľa našiel Assinora vo veľmi dobrej pozícii, ale druhý menovaný trafil pravú tyč Junasovej bránky. V 74. minúte Podbrezová rýchlo zakontrovala. Po prudkej strele Kováčika sprava zahviezdil Junas. V 80. minúte sa Okunola v šestnástke zbavil niekoľkých hráčov Záhorákov, krížnou strelou však nechal vyniknúť Junasa, ktorý mal aj kus šťastia.

V nadstavenom čase predviedol peknú akciu Okunola a vyvolal ďalší dobrý zákrok Junasa. Skalický gólman vyrazil loptu na rohový kop. V nadstavenom čase boli udelené ešte tri žlté karty. Celkovo ich v zápase padlo až osem. Podbrezová vyhrala v predohrávke nad Skalicou 1 : 0.

(onlajny.eu)