Trenčín si v Moravciach môže upevniť veľmi dobré druhé miesto

TRENČÍN – Posledným duelom siedmeho kola Niké ligy bude zápas medzi ViOn-om Zlaté Moravce a mužstvom AS Trenčín. Hráči spod hradu Matúša Čáka sú rozbehnutí, okupujú druhú priečku tabuľky, ViOn naopak neskóruje a neboduje.

Tím od rieky Žitavy bojoval minulú sezónu o udržanie najvyššej súťaže proti Prešovu a v dvojzápase uspel. V doterajších šiestich kolách novej sezóny ani raz nevyhral. Na konte má jediný bod za domácu remízu s trnavským Spartakom. Tím pod vedením Vladimíra Cifraniča trápi nepresná koncovka, keď zaznamenal iba tri góly.

V celkom inej situácii je momentálne Trenčín, ktorý má už trinásť bodov a priebežne je prekvapujúco druhý. Vedúca Žilina má na konte len o dva body viac. V predchádzajúcej sezóne na seba nadchádzajúci súperi narazili štyrikrát. V základnej časti vyhrali Moravce doma 1:0, zápas na Považí skončil remízou 1:1. V nadstavbe Trenčín ViOn dvakrát zdolal, v oboch prípadoch 2:1.

„Na tréningoch každý deň tvrdo pracujeme a prejavuje sa to i v zápasoch. Dúfam, že takto budeme pokračovať naďalej aj v Zlatých Moravciach,“ podelil sa Dominik Hollý. „Snažia sa hrať kombinačný futbal po zemi, a to aj proti ťažkým mužstvám; musíme sa na to dobre pripraviť,“ upozornil. „Musíme hrať ako doteraz: presne, rýchlo a nestrácať ľahké lopty a určite sa nám podarí dať nejaký gól. Dúfam, že vyhráme.“ Zlaté Moravce privítajú Trenčanov v nedeľu o 18:00.

(astrencin.sk)