Bystrica v Žiline zvalcovala lídra tabuľky

ŽILINA – MFK Dukla Banská Bystrica dokonale prekvapil lídra tabuľky, domáci MŠK Žilina a na horúcej pôde pod Dubňom zvíťazil vysoko 4:1 (3:0).

Skóre zápasu otvorili už vo ôsmej minúte hráči Dukly. Hruška rýchlo rozohral a Polievka loptu posunul napravo celkom voľnému Acostovi. Jeho strelu Belko vyrazil pred dobiehajúceho kapitána hostí, ktorý už nemal problém skórovať – 0:1. V 15. minúte Žilina získala loptu na polovici súpera, a Ďurišova rana preletela tesne vedľa. V rovnakej minúte po zmätkoch pred Hruškom vystrelil Sauer. Jeden z hráčov hostí brankára Hrušku zastúpil na bránkovej čiare a loptu vykopol.

V 16. minúte Polievkov center z ľavej strany podvihol Iľko nad vlastného brankára. K lopte sa vzápätí dostal voľný Hlinka a pohodlne trafil prázdnu bránku – 0:2. V 38. minúte mali šancu domáci. Po Rusnákovom centri z pravej strany zakončil z voleja Sauer. Lopta po odraze od trávnika mierila pod brvno, ale Hruška ju vyrazil na rohový kop. V 44. minúte opäť zásadne chybovala žilinská obrana, konkrétne Minárik. Polievka odcentroval na Acostu, ktorého hlavička sa od zeme odrazila do pravého vinkľa – 0:3.

V 55. minúte Gidi našiel oblúčikom Essombu, ktorý to sklepol na Ďuriša a ten pálil z dobrej pozície. Brániaci hráč loptu tečoval nad Hruškovu bránku. V 62. minúte sa do Gidiho centra hlavou v páde oprel Nemčík a znížil na 1:3. V 70. minúte center Minárika posunul jeden z domácich hráčov Essombovi, ktorý sa dostával do zakončenia. Hruška čítal hru a loptu pred Žilinčanom obetavo a odvážne skryl do rukavíc.

V 86. minúte Ďuriš zvnútra 16-ky opečiatkoval pravú tyč Hruškovej bránky. V 89. minúte hostia využili otvorenú obranu Žiliny. Polievka sa zbavil obrancu, naservíroval loptu naľavo Rymarenkovi a Bystričan poľahky pridal štvrtý gól Dukly. Dukla Banská Bystrica zvíťazila na pôde prvého celku tabuľky nečakane vysoko 4:1, čím zopakovala výhru z úvodného kola v Podbrezovej.

(onlajny.eu)