Vedúci Trenčín rozstrieľal košického nováčika

KOŠICE – Líder tabuľky z Trenčína uspel v predohrávke ôsmeho kola Niké ligy a na pôde Košíc zvíťazil vysoko 3 : 0 (2 : 0). Domáci si strelili dva vlastné góly a navyše prišli o zraneného Pačindu.

Trenčín si udržal prvé miesto v Niké lige aj po zápase v Košiciach. Foto: FB AS Trenčín

Skóre hostia otvorili v piatej minúte. Gong vyhral osobný súboj pred šestnástkou, mal dostatok času a miesta a krížnym zakončením prekonal Kiru. Po preskúmaní VAR však gól neplatil pre jeho hru rukou. Vo ôsmej minúte Kupusovič preloboval Kiru, ale bol v jasnom ofsajde. V 14. minúte Gong predbehol stopéra i loptu, aby z voleja zakončil tesne vedľa. V 20. minúte signalizoval striedanie Pačinda. Hostia jeho chvíľkovú absenciu využili.

Jakubko sa snažil odkopnúť loptu pred Kupusovičom, ale podarilo sa mu to iba do vlastnej siete – 0 : 1. V 35. minúte prišla prvá šanca Košíc. Center k zadnej žrdi vrátil na opačnú stranu Šindelář. Tam sa ocitol Qose, ale nedokázal zakončiť. V 36. minúte vypálil Kupusovič a pred Kirom blokoval Jakubko. Krátko nato pred Soaresom úradoval Mizerák. Trenčín dominoval a vo vzduchu visel ďalší gól.

V 38. minúte z uhla donútil Kiru k zákroku Kupusovič. V 40. minúte Gajdoš obaľovačkou opečiatkoval konštrukciu brány. V 44. minúte Gong naznačil kľučku, obišiel hráča, pripravil si lepšiu pozíciu a zo 16 metrov všetko prepálil – 0 : 2. V 67. minúte Vasiľ hľadal pri zadnej žrdi Lačného, ktorému na presun na „miesto činu“ chýbala sekunda. V 77. minúte Trenčín zahral signál z priameho kopu a pred Kirom vypukol chaos.

Jeden z futbalistov hostí pálil z bezprostrednej blízkosti. Zasiahol Mizeráka, od ktorého sa lopta dostala do brány – 0 : 3. Rozhodca situáciu preveril na monitore a gól – už druhý vlastný v podaní domácich – platil. V 89. minúte Akila ušiel obrancom a išiel sám na bránu. Nasledovala veľmi slabá strela, ktorú Kira skrotil. Trenčín si udržal vysoké víťazstvo v Košiciach 3 : 0.

(onlajny.eu)