Máme kvalitu na vrchné priečky – počuť z tábora Žiliny pred Skalicou

ŽILINA – Piatková predohrávka deviateho kola Niké ligy spojí domáci MŠK Žilina a deviatu Skalicu.

Po vysokej domácej prehre 1:4 s Banskou Bystricou a „ľudskej“ strate bodov v pomere 0:2 na Tehelnom poli budú Žilinčania čeliť mužstvu zo Záhoria. Aktuálne štvrtý tím sa stretne s deviatym. „Do šancí sme sa dostali a treba ich premieňať. Keď ich premeníte, hrá sa inak. Potvrdí sa vám všetko snaženie, potvrdí sa vám emócia. Toto bol jeden z podstatných detailov. A aj keď súper možno nemal ktovieaký herný prejav a bol hrateľný, využil to, čo mal, upokojil celý svoj výkon a mohol ísť za víťazstvom,“ okomentoval prehru v Bratislave tréner žltozelených Jaroslav Hynek.

„V piatok potrebujeme naskočiť tak, aby sme zase chytili nejakú novú sériu. Verím, že tento tím má kvalitu na to, aby hral o vrchné priečky. A predurčuje nás k tomu aj naša výkonnosť,“ myslí si lodivod MŠK. Zároveň upozornil, že kritika zadných radov „Šošonov“ nie je úplne oprávnená. „Teraz sme v útoku nedokázali potvrdiť ofenzívne snaženie, upokojiť to a uvoľniť určitým spôsobom defenzívu.“

„Preto obrana vyzerala byť preťažená, resp. nepresná. Žiaľ, my sme urobili jednu, dve chybičky. Súper bol absolútne stopercentný a tvrdo nás trestal. V úvodných kolách sme to zažili aj my, takže s tým máme skúsenosť. Verím, že aj toto ‚šťastie‘ pri zakončení preklopíme v piatok opäť na svoju stranu s podporou domácich fanúšikov,“ praje si J. Hynek.

Výkopu pod Dubňom bude predchádzať malá slávnosť. Pekného životného jubilea sa totiž dožíva bývalý brankár, tréner a funkcionár Žiliny František Smak. Oceňovať budú tiež jedného z hráčov MŠK, ktorý sa stal Hráčom mesiaca júl/august Niké ligy. Žilina hostí Skalicu pod Dubňom už v piatok o 17:30.

(mskzilina.sk)