Košičan J. Mizerák po štyroch prehrách: Skalica doma body nepúšťa

KOŠICE – Desiate kolo Niké ligy povedie FC Košice pred ďalšou reprezentačnou prestávkou až na Záhorie, kde ho privíta MFK Skalica.

Štyri a pol roka strávil na Záhorí s menšími prestávkami obranca Košíc Ján Mizerák. 30-ročný Prešovčan prestúpil na východ v júli 2022. „V Liptovskom Mikuláši pôsobil tréner Jozef Kostelník, ktorý neskôr dostal ponuku zo Skalice a presvedčil ma, aby som tam prestúpil. Tak sa stalo, ale medzitým som šiel na rok do českej Vlašimi, a potom som ešte pendloval medzi Skalicou a Podbrezovou,“ zrekapituloval Ján Mizerák.

V Skalici už dvakrát prehral: raz ako hráč Liptovského Mikuláša, neskôr v drese Podbrezovej. „Tam sa nevyhráva často. Čo sa pamätám, za štyri roky sme doma nevyhrali možno trikrát. Ale je to súper, s ktorým sa dá hrať, i vyhrať nad ním,“ myslí si hráč z ľavého kraja ihriska.

„V Podbrezovej to nebolo nič príjemné – dať tri góly, a predsa prehrať. Siahali sme na tri body, a nezískali sme žiadny. Nedeľňajší zápas sme si podrobne rozobrali a verím, že v Skalici to už bude vyzerať lepšie. Na druhej strane, domáci naposledy v Žiline tiež inkasovali päť gólov, takže sa asi zaoberajú rovnakými starosťami,“ upozornil hráč, ktorý v doterajších deviatich kolách osemkrát odohral celý zápas. Striedaný bol len raz, v 62. minúte domáceho súboja so Žilinou (0 : 3).

Skaličania majú v tabuľke rovnaký počet bodov ako Košice. „Záhoráci majú veľmi húževnaté mužstvo, ktoré je zvlášť nepríjemné na vlastnom trávniku. Štyri prehry za sebou nás nútia znovu bodovať. Vieme, že každý úspešný výsledok sa odvíja od defenzívnej činnosti celého mužstva, preto musíme najprv zodpovedne brániť a zároveň trpezlivo čakať na príležitosť. Verím, že toto je recept na úspech v Skalici,“ dodal Ján Mizerák. Skalica a Košice vybehnú na trávnik na Záhorí v sobotu o 18.00.

(fckosice.sk)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok