Zemplín chce na východe odraziť útočiacich Šošonov

MICHALOVCE – Posledný celok Niké ligy MFK Zemplín Michalovce privíta v desiatom kole najvyššej súťaže mladíkov zo Žiliny.

Po zmene trénera si Zemplínčania zaknihovali druhý bod v ročníku. Druhýkrát v sezóne zároveň udržali čisté konto a v Ružomberku zopakovali výsledok z prvého kola 0 : 0. Defenzívny záložník Martin Bednár verí, že v tomto trende budú Zemplínčania pokračovať a posledné miesto v tabuľke sa im bude v ďalších kolách vzďaľovať. „S takýmto vstupom do sezóny určite nie sme spokojní. V rukách sme držali viacero bodov, no nezískali sme ich,“ myslí si.

„V prvom kole sme síce remizovali s Dunajskou Stredou, no potom prišli domáce porážky s Bystricou a Košicami. V týchto zápasoch sa nám nedarilo ani v útoku, ani v obrane. Najlepšie to z našej strany vyzeralo v šiestom kole v Skalici. Tam sme v prvom polčase dominovali a nikto nepredpokladal, že sa domov budeme vracať bez bodu. Následne prišli domáce prehry s Trnavou i Podbrezovou.“

„Žilina má celkom dobrú formu. Teraz síce dvakrát prehrala, no sériu pretrhla minulý piatok doma so Skalicou, ktorú zdolala 5 : 3. Čaká nás ťažký súper, ktorý je veľmi silný hlavne na svojom umelom trávniku. Druhú tvár ukazuje vonku,“ analyzuje M. Bednár. „Čo sa pamätám, Žilinčania vždy dávali veľa gólov. Hrajú ofenzívny futbal, chcú stále útočiť. Zhrnul by som to takto: Kľúčom k trom bodom bude neinkasovať.“

„Na akékoľvek stretnutie sa pripravujeme svedomito a postavenie v tabuľke pre nás nehrá žiadnu rolu. Niekedy body úplne neodrážajú výkonnosť tímu. Skôr efektivitu či aktuálne rozpoloženie družstva. Na Zemplíne nás čaká prostredie, ktoré nie každému sedí. Mám v pamäti posledný duel, ktorý bol zároveň posledným jesenným zápasom. Stratili sme tam body, pričom to bola škoda, lebo sme mali nádych k potvrdeniu výkonu po ‚domácom‘ Slovane,“ priblížil lodivod Šošonov Jaroslav Hynek. Michalovce hostia Žilinu v sobotu od 18.00.

(mfkzemplin.sk, mskzilina.sk)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok