V Košiciach zmizol kultový bicykel. Nevideli ste ho niekde?

KOŠICE – Milana Kolcuna netreba väčšine Košičanov veľmi predstavovať. K známemu turistickému sprievodcovi neodmysliteľne patril starý bicykel, na ktorom sa pohyboval po meste. No ten zmizol.

Milan-Kolcun-bicykel-1

Starý zelený bicykel Eska dostal nohy, či v tomto prípade skôr kolesá. „Zmizol v sobotu, nechal som ho nezamknutý v priestore medzi železničnou stanicou a Mestským parkom pri zdieľaných bicykloch. Spätne si uvedomujem, že som spravil chybu,“ priznal Kolcun. „Bicykel som roky nezamykal, veď v centre mesta poznám každého, aj bezdomovcov. Tí vedeli, že je to môj bicykel a neukradli mi ho. Pri stanici sa pohybujú iní ľudia. Polícii som krádež neoznámil, no nahlásil som ju hliadke mestskej polície. Sľúbili mi, že ho nájdu,“ dodal známy organizátor Potuliek.

[URLhttps://standard.sk/465714/pri-uzatvarani-zivotneho-poistenia-si-treba-davat-pozor-na-zdravotny-dotaznik-co-ak-nevedome-nieco-zatajim]

Zmiznutie bicykla oznámil aj na sociálnej sieti. Ozvalo sa viacero ľudí, ktorí videli podobný bicykel na rôznych miestach. No nebol to ten pravý. „Ono nejde o cenu bicykla, podobný si viem kúpiť aj v bazári za nejakých 50 eur. No má pre mňa citovú hodnotu. Všade som sa na ňom presúval, dokonca účinkoval v niektorých filmoch, aj v mojich talk show,“ dodal Milan Kolcun. Priznal sa, že spomínaný bicykel mu zmizol aj pred piatimi rokmi. No vtedy mal prípad šťastný koniec. „Jeden pán mi volal, že je opretý o stenu pri jednom obchode v Tip Tope. A naozaj som ho tam našiel. Zdá sa, že si ho niekto požičal a ako prvý som tak založil službu zdieľaných bicyklov,“ zažartoval turistický sprievodca.

[URLhttps://kosice.standard.sk/468452/adopcia-psa-je-velka-zodpovednost-na-ktoru-je-potrebne-sa-pripravit]

Vďaka bicyklu sa stal aj obeťou žartu. „Raz mi jeden kamarát volal s tým, že si požičal môj bicykel a s úsmevom mi oznámil, kde ho nájdem. A bicykel tam naozaj bol,“ opísal Milan Kolcun úsmevnú situáciu. Zatiaľ má k dispozícii iný, úplne nový a moderný bicykel, ktorý dostal ako dar od jednej firmy. Stráži si ho ako oko v hlave a stále ho zamyká. „No bol by som rád, keby sa našla moja stará Liberta. Keby nebodaj nie, kúpim si podobný,“ uzavrel s tým, že zatiaľ počká, či sa jeho dnes už kultový bicykel predsa len nenájde.