Chcete ísť do košickej zoo? Nachystajte si tekvicu

KOŠICE – Dušičky sa blížia a s nimi aj vyrezávanie tekvíc. Zoo Košice pre deti pripravila Týždeň duchov. Navyše na vstup nebude treba peniaze.

Tekvice v ZOO Košice Budúci týždeň sa v košickej zoo namiesto peňazí bude za vstup platiť tekvicami. Foto: Patrik Pastorek

Týždeň duchov v košickej zoo sa začne v pondelok 23. októbra a potrvá do utorka 31. októbra. Aj v tomto roku je výzvou pre žiakov základných škôl, ale aj deti materských škôl, ktoré chcú predviesť svoj kumšt a šikovnosť pri zhotovovaní tekvicových strašidiel. Všetky svietiace, blikajúce a inak príťažlivé diela budú počas celého týždňa zdobiť areál zoo.

[url =https://kosice.standard.sk/473047/sprava-ciest-ksk-stale-pritahuje-pozornost-sporna-zmluva-sporne-prepustanie]

„Milí školáci, neváhajte a už dnes začnite hľadať tekvicu, ktorej budete môcť vdýchnuť život priamo tu v zoo. Bezplatne sa do zoo dostane každý návštevník, ktorý si so sebou prinesie vlastnú tekvicu,“ pozýva zoo nielen najmenších.

[url =https://kosice.standard.sk/472441/cyklisticka-siet-v-meste-opat-narastie]

Prvýkrát bude možnosť zapojiť sa do Týždňa duchov aj v Centre environmentálnej výchovy ZooDom na Mojmírovej ulici. Presnejšie, vo štvrtok 26. októbra majú v tomto dome stretnutie všetci duchovia. Už od deviatej ráno tam môžete prísť vyrezať svoje tekvicové strašidlo. Nuž a popritom navštíviť aj expozíciu záhadných plazov a obojživelníkov. „Deň duchov na Mojmírovej vyvrcholí o 18. hodine. Ako? Nechajte sa prekvapiť. Do ZooDomu sa dostanete vo štvrtok za symbolické 1 euro,“ sľubuje Zoo Košice.

V Zoo Košice sa na budúci týždeň bude za vstup platiť tekvicami. Deti z nich budú vyrezávať strašidlá. Foto: Patrik Pastorek