Imobilní návštevníci cintorína sa môžu zviezť

KOŠICE – Ani počas týchto sviatkov neopustia zamestnanci Správy mestskej zelene v Košiciach dobrú tradíciu. Opäť vyjdú v ústrety ťažšie sa pohybujúcim návštevníkom cintorínov.

Poplatok za službu je desať eur

Počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých budú mať imobilní návštevníci Verejného cintorína v Košiciach možnosť odvozu služobným motorovým vozidlom k hrobom, informovala Správa mestskej zelene na svojej sociálnej sieti. „V rámci areálu Verejného cintorína poskytujeme túto službu návštevníkom v období od 23. októbra do 2. novembra.“

Časy odvozov pre verejnosť budú v polhodinových intervaloch od 7.00 do 8.30. „Služba zahŕňa odvoz klienta osobným motorovým vozidlom (maximálne tri osoby a kvetinová výzdoba) k hrobu a po polhodine dovoz späť k vstupu na verejný cintorín,“ uviedla SMsZ.

Záujemcovia sa môžu vopred osobne objednať na Správe Verejného cintorína na Rastislavovej 2427/83, alebo na telefónnych číslach 0910 678 159 a 0910 606 952. Poplatok 10 eur s DPH sa uhrádza osobne na Správe Verejného cintorína pred odvozom.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok