Kone sa pustili za líškami

TREBIŠOV – Počas podujatia, na ktorom sa zúčastnila košická jazdecká polícia, nechýbalo prenasledovanie líšok. A to po vzore obľúbených honov šľachtickej rodiny Andrássyovcov.

Vo filme išlo o špióna, tu o psovitú šelmu

V rámci pripomienky 200. výročia narodenia grófa Andrássyho sa v sobotu v mestskom parku v Trebišove uskutočnilo podujatie Hon na líšku, čo je i názov jedného z dielov legendárneho seriálu 30 prípadov majora Zemana, ktorý bol natočený ako oslava policajného zboru v časoch komunizmu.

Rodina Andrássyovcov mala poľovačky a hony vo veľkej obľube a neskôr sa stali tradíciou grófskej rodiny – informoval Policajný zbor Košického kraja na sociálnej sieti. Ukážku honu na líšku predviedol cez víkend Jazdecký klub Larysa Trebišov.

Bohatý  a zaujímavý sprievodný program pripravilo Múzeum Trebišov, zariadenie Košického samosprávneho kraja. Nechýbali policajné kone a jazdci z jazdeckej polície Košice. Partnerom podujatia bolo Mesto Trebišov, uviedla polícia na facebookovom profile.

Foto: FB Polícia SR – Košický kraj


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok