Metropolu chcú zazelenať, revitalizujú ďalší park

KOŠICE – Revitalizácia parku na ulici Obrancov mieru v mestskej časti Košice-Sever sa dostala do finálnej fázy. Vzniká tu pekné a príjemné miesto na oddych.

Dlhodobým cieľom vedenia mesta je, aby v metropole východu bolo čo najviac zelene – informovali Košice na sociálnej sieti. V parku na ulici Obrancov mieru sa vo štvrtok uskutočnil kontrolný deň, na ktorom zástupcovia zhotoviteľa zo spoločnosti ProGarden informovali vedenie Košíc a ďalších prítomných o postupe prác.

„Z parku sa odstránili pôvodný mobiliár, betónové obrubníky a povrchy spevnených plôch, ktoré nahradili nové povrchy parkových chodníkov. Doplnili sa tiež lavičky, odpadkové koše a zahradzovacie stĺpiky,“ uviedlo mesto na facebookovom profile. Ďalšia časť projektu patrila sadovým úpravám. Ošetrili stromy, obnovili trávnaté plochy a vysadili 33 nových drevín.

Práce za 157 205,14 eura má na starosti spoločnosť ProGarden a majú byť hotové do konca októbra. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 95 %, informovali Košice.

Foto: FB Košice


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok