Zvýšiť si v penzii príjem cez vlastné bývanie zatiaľ nevieme. Ako vyzerá skratka k "švajčiarskemu" dôchodku

Jedným zo strašiakov je už niekoľko dekád rapídny pokles príjmov v dôchodkovom veku a avizovanie, že to môže byť ešte horšie. Na Slovensku máme k dispozícii trojpilierový systém. Garanciou teda je, že po splnení podmienok rentu dostanete, no neviete, v akej výške. Zahnať obavy z poklesu životnej úrovne na penzii by mohla takzvaná reverzná hypotéka.

36246764025_dde227165a_o Ilustračná foto: flickr.com

Už samotný názov napovedá, že má dočinenia s nehnuteľnosťou. „Na Slovensku zatiaľ neevidujeme diskusiu k tejto téme, ktorá by reflektovala požiadavky trhu, preto sa aktuálne nezamýšľame nad zavedením tohto riešenia pre klientov,“ hovorí pre Štandard hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková. Táto banka je pritom trhovou jednotkou v rámci poskytovania hypoték.

Peniaze získate na základe hodnoty nehnuteľnosti


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.