Elán v koži a kove: Kniha, ktorá závratnou cenou vzbudzuje pozornosť

BRATISLAVA – O skupine Elán vyšla v týchto dňoch prvá exkluzívna publikácia s rovnomerným názvom. Vzhľadom na vypracovanie a obsah knihy, ktorej cena je 1 400 eur, môže osloviť najmä hudobných fajnšmekrov, zberateľov, alebo potešiť ako luxusný darček.

395422221_319424520830294_9070659188731635875_n Pri uvedení knihy Elán nechýbal zľava Boris Filan, členka predstavenstva Ikar Gabriela Belopotocká, Jožo Ráž, generálny riaditeľ Ikar Marek Néma, Ján Baláž a Marcela Titzlová. Foto: Ján Taufer

Autorkou 440 stranovej knihy je novinárka Marcela Titzlová, ktorá má dobrý prehľad nielen zo zákulisia, ale aj osudových okamihov skupiny. Najúspešnejšiu česko-slovenskú kapelu poznáme najmä z koncertných pódií, multimediálnych zariadení, filmu Rabaka, ale ucelená kniha mapujúca 55 rokov jej existencie tu ešte nebola. Výber titulu zrejme nebol náhodný. Bratislavská skupina je už nakoľko známa aj za hranicami Slovenska, nielen hudobnou tvorbou, ale aj svojským rebelským štýlom v rôznych spoločenských obdobiach.

Vydavateľstvo si asi pri zostavovaní knihy bolo isté, že aj napriek vysokej ceny si nájde svojich čitateľov. „Rebeli, ktorí ovplyvnili hudobnú scénu. Búrali mýty. Otvárali tabuizované témy. Ale predovšetkým zabávali a prinášali elán miliónom ľudí jedinečnou hudbou a nadčasovými textami svetovej kvality. Elán v jedinečnej a exkluzívnej knihe, ktorú nemôže mať každý,“ informuje web Luxusná knižnica.

Publikácia už vizuálnou formou vzbudzuje pozornosť. Spracovaná obálka v koži s kovovými nitmi, každý výtlačok je ručne číslovaný kaligrafom. Obsahuje jedinečné fotografie, materiály a informácie, ktoré čitateľ podľa vydavateľa nikde inde nenájdete. Aj keď zo zákulisia skupiny a ich členov sa už všeličo zverejnilo, existuje priestor aj na nové informácie z koncertných pódií, či osudov ľudí, ktorí sa stali súčasťou Elánu.

Okrem knihy získa záujemca exkluzívnu VIP Experience vstupenku pre jednu osobu v hodnote 399 eur a pre druhú osobu so zľavou 50 percent na budúcoročný koncert v Bratislave. Súčasťou luxusného kompletu je aj nepredajná edícia DVD z hodinového koncertu v pražskej O2 Arény, nepredajná kniha Texty piesní od Borisa Filana, certifikát originality a biele rukavice.

Publikácia v limitovanej edícii 333 kusov je dostupná iba cez portál vydavateľstva. Zatiaľ sa predalo takmer 120 kusov a viac ako 90 výtlačkov je rezervovaných.