Branislav Zurian si na aute našiel lístok s nápisom "Milan ťa čaká"

Branislav Zurian si na aute našiel lístok s nápisom "Milan ťa čaká", čo bol odkaz na smrť generála Milana Lučanského. Tvrdí to minister vnútra, ktorému nezáleží na tom, že trestne stíhaný Zurian utiekol do Bieloruska.

Polícia ukonèila vyšetrovanie vraždy právnika Ernesta Valka

Juraj Krúpa (SaS) tvrdí, že novej vláde ide len o pomstu voči policajtom, ktorí stíhali ich nominantov. Branislav Zurian sa podľa neho sťažoval bieloruským bezpečnostným službám.

Krúpa dodáva, že nový šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian mohol byť vypočúvaný bieloruskými bezpečnostnými zložkami, keď v tomto štáte našiel azyl, zatiaľ čo bol trestne stíhaný na Slovensku. „Do konca roka budú urobené zmeny, ktoré nás navedú na trajektóriu orbánizmu a Bieloruska,” vyhlásil.

Zároveň kritizoval Branislava Zuriana, že sa „sťažoval Lukašenkovým bezpečnostným zložkám o tom, ako to funguje na Slovensku.”

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) tvrdí, že politická pomsta, ktorá tu bola za vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera, skončila. Zurianovi podľa neho o štvrtej ráno vyvalili dvere, zatiaľ čo v dome spal jeho malý syn. Zurian podľa neho najskôr ušiel do Nórska, až potom do Bieloruska, ale jemu osobne „je srdečne jedno, kam ušiel“. „Skôr ma mrzí, že tu bolo také prostredie, že sa bál o svoju bezpečnosť,“ povedal Šutaj Eštok.

Zurian je podľa ministra vnútra čestný profesionálny policajt, ktorý roky pôsobil v policajnom zbore a bude garantom spravodlivého vyšetrovania káuz.

(rtvs)


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok