Rukojemníci Erika Tomáša v boji proti mimovládkam

Portrait of serious looking senior woman Foto: Profimedia.sk

Tými rukojemníkmi sú dôchodcovia aj ich pracujúce deti. Vladimír Palko si všíma, ako niektorí vplyvní ľudia začali brániť mimovládky, ale akosi nemá kto brániť rodičov na dôchodku, ktorých ohrozuje minister Erik Tomáš.

Existujú zákony, ktoré sú nedokonalé. Existujú aj zákony úplne hlúpe. No a potom sa občas vyskytnú vyložené legislatívne monštrá. Jedno také monštrum k nám dorazilo od ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša, ktorý ním chce zničiť rodičovský dôchodok.

Proti Tomášovmu návrhu sú najmä štyri argumenty. Je to zmätok, je zbabelý, je protirodinný. V týchto hodnoteniach som si istý. A možno je aj protiústavný.

Odkedy psíček a mačička piekli tortu, tu nebol taký zmätok

Od čias rozprávky o psíčkovi a mačičke, ktorí napchali do torty také nezlučiteľné ingrediencie, že to viedlo boleniu brucha, tu nebolo takého pomiešania nesúvisiacich vecí.

To je čo za nápad spojiť financovanie mimovládnych organizácií s dôchodkami?

To prvé je čosi, čo sa nedá nárokovať, na dôchodok má každý právo. Prvé sa týka verejného účinkovania, to druhé vzťahov v rodine.

Každá rozumná iniciatíva, rozumné riadenie má svoju rozumnú štruktúru. Preto máme na vyučovaní hodinu slovenčiny a hodinu matematiky, ale nemáme vyučovaciu hodinu, na ktorej by sa učili naraz kvadratická rovnica a poézia štúrovcov.

Tá zmätočnosť Tomášovho návrhu však súvisí so zbabelosťou návrhu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami