Petržalka otvorí vianočné trhy vo veľkom štýle

BRATISLAVA – Najväčšie slovenské sídlisko sa pripravuje na obdobie Vianoc obľúbenou sériou podujatí Vianočná Petržalka v interných a externých priestoroch mestskej časti. Vianočné trhy sa otvoria v sobotu 25. novembra na Námestí republiky, kde bude prebiehať hlavný program.

DA5A5552-382x255 Vianočná Petržalka prinesie množstvo kultúrnych vystúpení doplnených sprievodnými a dobročinnými akciami. Foto: MČ Petržalka

Podujatie Vianočná Petržalka pozostáva z viacerých kultúrnych, dobročinných a sprievodných podujatí v spojení tradičných jedál a nápojov, ktoré sú súčasťou vianočných trhov.

„Samospráva si pre obyvateľov a návštevníkov Petržalky opäť pripravila takmer štyri týždne nabité dobročinnými podujatiami, koncertmi skvelých umelcov a dobrým jedlom na tradičných vianočných trhoch,“ uviedla hovorkyňa Miestneho úradu Petržalka Monika Halašková. Tie sa slávnostne otvoria rozsvietením najväčšej ozdoby – vianočného stromčeka. Tohtoročný stromček je 10 metrov vysoký smrek dovezený zo susedného Čunova.

Počas otváracieho večera vystúpi Katarína Knechtová s kapelou, po nej prítomných prekvapí ohňová show v podaní Inspinia. Petržalčanov potešia počas nasledujúcich štyroch týždňov hudobné a tanečné vystúpenia rôzneho žánru, detské divadielka, vystúpenia žiakov základných umeleckých škôl, či už spomenutá ohňová show.

V úvodný deň vianočných trhov sa tradične rozsvieti vianočný stromček. Foto: MČ Petržalka

Milovníci vianočných trhov a dobrého jedla sa budú môcť až do 20. decembra občerstviť v 11 stánkoch so širokým sortimentom typických jedál a nápojov, v dvoch ďalších bude v ponuke rozličný vianočný tovar. Stánky budú pre návštevníkov k dispozícii každý deň do neskorších večerných hodín.

Okrem hlavného programu, ktorý bude väčšinou na Námestí republiky, sa budú môcť obyvatelia zúčastniť sprievodných podujatí zastrešovaných miestnymi a kultúrnymi organizáciami. Miestna knižnica Petržalka si pripravila vo svojich pobočkách koncert, výstavu, divadlo či Betlehemské svetlo za účasti skautov.

Petržalská klubovňa aktívnych seniorov pripravila pre staršiu generáciu odborné prednášky, vedomostné kvízy, vianočné tvorivé dielne aj výmenu rodinných receptov. V Kultúrnych zariadeniach Petržalky privítajú návštevníkov zvučné umelecké mená ako SĽUK, Felix Slováček, či Fragile.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok