Fico poďakoval za vyslovenie dôvery, do konca roka chce prijať rozpočet

Premiér Robert Fico chce ísť do nového roka so schváleným štátnym rozpočtom aj ďalšími cieľmi z programového vyhlásenia vlády. Vo videu na sociálnej sieti sa zároveň poďakoval poslancom parlamentu za vyslovenie dôvery jeho vláde.

„Je to moja štvrtá vláda. Presne viem, do čoho ideme, čo nás čaká, a nemienim sa sťažovať,“ vyhlásil Fico. Deklaruje ambíciu naplniť názov vládneho programu, teda aby sa ľuďom žilo lepšie, pokojnejšie a bezpečnejšie.

Skonštatoval, že posunutie predčasných parlamentných volieb na koniec septembra tohto roka spôsobilo, že nová vládna koalícia má len štyri týždne na prijatie zásadných rozhodnutí, ktoré sa nedajú odložiť. Spomenul napríklad bonifikácie hypoték či 13. dôchodky. Avizoval aj prvé výjazdové rokovanie vlády v Trenčíne v prvej polovici decembra.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok