Na východe zakvitli jahody, budú čeliť ochladeniu: Čakajú nás dážď, poľadovica, sneženie i vietor

KOŠICE – V metropole východu rozkvitli lesné jahody, no počasie najbližších dní im okrem piatka priať nebude.

Neštandardných javov pribúda aj v slovenskej prírode. Foto kvitnúcich jahôd v Košiciach: TASR

V metropole východného Slovenska sa v týchto dňoch objavili kvety lesných jahôd (Fragaria vesca). Rastlinka z čeľade ružovitých pritom zvyčajne kvitne v máji a v júni. V piatok budú na väčšine Slovenska dážď alebo prehánky, cez deň od stredných polôh sneženie. Ojedinele sa môže vytvárať poľadovica. Na východe môže byť dážď skombinovaný so snehom.

Nočná teplota na východe bude na konci pracovného týždňa oscilovať od -2 do +2 °C. Denná teplota vystúpi, najmä na juhu Košického kraja, až na 9 °C. Fúkať bude prevažne západný vietor do 50, v nárazoch okolo 65 km/h, na horách očakávajte víchricu.

V sobotu v noci bude na východe Slovenska od -5 °C, denná teplota nevystúpi na viac ako +2 °C. Obloha bude oblačná alebo polooblačná, v severných okresoch (Medzilaborce, Bardejov a Poprad) treba počítať so snežením. V nedeľu budú nočné teploty o málo miernejšie, s denným maximom ako v sobotu – +2 °C.

Foto: TASR


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok