FOTO: Nehody, kolóny a sneh. Biele cesty dávajú vodičom zabrať, Strečno je hotová odysea

Zasnežené cesty sa s autami pekne pohrali. Mnohé skončili mimo cesty, našťastie bez vážnejších zranení. Vodiči celý deň upozorňovali ostatných na ťažko prejazdné úseky a šmykľavé vozovky.

405883518_3603980623216490_903213513555544179_n Ku nehode v Trstenej prišla aj polícia. NIkomu sa našťastie nič vážne nestalo. Foto: Milan B./Facebook

Situácia je veľmi podobná vo všetkých regiónoch žilinského kraja. V Turci sa sťažujú na hmlu či ľad pod Strečnom, na Orave a na Kysuciach na zasnežené cesty. Pokiaľ máte dnes na pláne niekam si vybehnúť, jazdite opatrne. Cesty sú totižto zradné.

„Stojíme pri odbočke na vodné dielo. Poriadne sme zo Žiliny ani nevyšli, akurát nás obchádzali policajti na Strečno. Poriadne sa tu šmýka a žiadnych cestárov nevidíme. Namiesto nich tu zrejme budú čoskoro záchranky, ak sa tu stane nehoda a celá doprava skolabuje,“ uviedol pre našu redakciu Michal, ktorý uviazol na ceste smerom do Ružomberka.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal výstrahy prvého stupňa v celom Žilinskom samosprávnom kraji pred snehovými jazykmi a závejmi. Situáciu na cestách teda budeme pozorne sledovať a čitateľom prinesieme aktuálne informácie. Medzitým si pozrite fotografie zo dnešnej dopravy.

Ani na Príslope nebola situácia ideálna. Foto: Facebook
Takto mohli vodiči (ne)vidieť Strečno ešte okolo 8:00 Foto: Facebook
Podľa slov vodičov je Strečno hotová katastrofa. Niektoré kamióny boli nútené zastaviť. Vodiči stáli v kolónach už od Vrútok. Foto: Facebook