Sneženie komplikuje dopravnú situáciu: Niektoré spoje MHD meškajú. Na Sorošku radšej nechoďte, vyzýva polícia

KOŠICE – Husté a vytrvalé sneženie ovplyvnilo situáciu v Košiciach a okolí. Meteorológovia vydali kvôli sneženiu a závejom druhý stupeň výstrahy pre celý Košický kraj.

KOSIT pluh Na žiadosť mesta KOSIT obmedzil zimnú údržbu. Foto: KOSIT

Sneženie nabralo na intenzite hlavne po polnoci a nadránom. „Práce na zaistení zjazdnosti a schodnosti komunikácií v meste Košice prebiehajú od pondelkového skorého popoludnia, keď bol spustený preventívny posyp soľou. Počas noci sme vzhľadom na sneženie začali pluhovať a posypávať. Hlavné cestné ťahy považujeme za zjazdné. Strojné práce aktuálne prebiehajú na všetkých komunikáciách v správe spoločnosti KOSIT vrátane chodníkov a bočných ulíc,“ informuje KOSIT, ktorý má v Košiciach na starosti zimnú údržbu.

Pracovníci KOSIT-u vykonávajú aj čistenie a posyp schodísk a priľahlých chodníkov, a tiež údržbu zastávok MHD v mestských častiach Staré Mesto, Dargovských hrdinov a Sídlisko Ťahanovce. V noci poslal KOSIT na cesty 43 mechanizmov, počas dennej zmeny o dva menej. Naďalej budú pokračovať v odhŕňaní a posype komunikácií.

Problémy hlási Dopravný podnik mesta Košice (DPMK). „Z dôvodu zlých poveternostných podmienok môže dochádzať k výraznejším meškaniam autobusových liniek MHD, ktoré dopravca nedokáže ovplyvniť. Pri cestovaní vám odporúčame vyhradiť si väčšiu časovú rezervu,“ upozorňuje DPMK. Autobusy majú problémy hlavne v kopcovitom teréne. ráno sa to týkalo v prvom rade liniek 11 a 20. Problematické sú hlavne zastávky – Adlerova na sídlisku Dargovských hrdinov, Cassovar či Klimkovičova na KVP. Meškania môžu dosahovať od 20 do 30 minút.

V Košickom kraji sú menšie problémy na horskom priechode Slanec, dopravu tam usmerňujú policajti. Na Soroške sa kvôli poľadovici šmýkajú kamióny a momentálne je pre nákladnú dopravu uzavretá. Tvoria sa tam kolóny. Polícia vyzýva ľudí, aby, ak je to možné, týmto smerom radšej nešli. Aj horský priechod Dobšiná je pre nákladnú dopravu uzavretý. Skrížené kamióny blokovali aj cestu R4 z Maďarska do Košíc, premávka je zúžená do jedného pruhu. Problémy boli aj medzi Malou Idou a Perešom.

Polícia vyzýva ľudí, aby jazdili opatrne a zvážili nutnosť svojej cesty v nepriaznivých meteorologických podmienkach.

KOSIT nasadil na údržbu ciest 41 strojov. Foto: KOSIT

Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok