Kamenický: Nie je možné vyplatiť rodičovský dôchodok a zároveň aj plný trinásty dôchodok

Nie je možné vyplatiť rodičovský dôchodok a zároveň aj plný trinásty dôchodok, vyhlásil minister financií Ladislav Kamenický na tlačovej konferencii po rokovaní vlády. Rozpočet by to podľa neho nezvládol, vyzval koaličnú radu, aby v tejto otázke našla konsenzus.

Vládny kabinet sa po vymenovaní a prevzatí agendy zišiel na prvej schôdzi Ladislav Kamenický. Foto: Martin Baumann / TASR

„Môžem potvrdiť, že k téme rodičovského a trinásteho dôchodku bude ešte tento týždeň koaličná rada. Pokiaľ dôjde k dohode v rámci koalície, tak o tom budeme presne informovať,“ dodal minister práce Erik Tomáš.

Koaličná SNS deklaruje podporu vyplácaniu trinásteho dôchodku, zároveň však trvá na rodičovskom dôchodku. Tvrdí, že tento inštitút treba zachovať, pokiaľ sa nenájde iný spôsob pomoci seniorom.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac