Firmy si vedia prilepšiť na účte za elektrinu o tisíce eur. Dôležité je stihnúť blížiaci sa termín

Už len niekoľko dní majú firmy na zmenu dodávateľa elektriny, ktorou môžu ušetriť nielen tisíce eur, ale aj životné prostredie. Na Slovensku je väčšina takých, ktorým zmluva končí v posledný decembrový deň. Pokiaľ sa chcú dostať k výhodnejším podmienkam a účtom za elektrinu, musia však mať podpísanú novú zmluvu v konkrétny deň.

mage-from-rawpixel-id-9648646-jpeg Batériové úložiská The Crimson Energy Storage Project Ilustračná foto: rawpixel.com

Najneskôr by to mali urobiť 10. decembra. Inak sa zmena neuskutoční. Keďže už väčšina firiem nakupuje elektrinu za spotové ceny, pri ktorých dodávateľ elektriny figuruje iba ako sprostredkovateľ, finančná úspora sa dá aktuálne dosiahnuť najmä vďaka takzvaným smart energetickým službám. Tie im šetria financie a zároveň redukujú emisie CO2. Prístup k nim však na Slovensku zatiaľ ponúka iba časť dodávateľov.

Väčšina zvolila krátkodobý trh


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.