Zomrela spevácka hviezda deväťdesiatych rokov Barbara Haščáková

hascakova bw Barbara Haščáková v roku 2003. Foto Jančoková/TASR

Vo veku 43 rokov zomrela 22. novembra slovenská speváčka Barbara Haščáková. Potvrdil to brat zosnulej umelkyne Andrej Haščák. Príčinou jej smrti bola podľa lekárov náhla cievna mozgová príhoda. Speváčka žila už roky v meste Sarasota na Floride v USA, pochovaná bude však na Slovensku.

„Posledná rozlúčka s Barbarou sa uskutočnila v utorok 28. novembra na miestnej rímskokatolíckej fare. Komorný akt sa konal v prítomnosti najbližšej rodiny a úzkeho okruhu priateľov. V nasledujúcich týždňoch budú jej telesné pozostatky prenesené v urne na Slovensko, pochovaná bude v našich rodných Košiciach,“ uviedol Haščák.

Rodinní príslušníci zosnulej speváčky žiadajú verejnosť, aby rešpektovala skutočnosť, že sú v ťažkej a bolestnej životnej situácii, a nerušila ich súkromie.

Hoci speváčku už dlhší čas trápili zdravotné problémy s pankreasom, jej úmrtie bolo pre celú rodinu šokujúce. „Odišla bez bolesti,“ skonštatovala smútiaca rodina.

„Jej piesne a hlas tu pre nás ostávajú a budú nám ju pripomínať. Ďakujeme všetkým, ktorí na ňu myslia s láskou najmä v týchto dňoch a dajú nám možnosť vyrovnať sa s touto zdrvujúcou skutočnosťou v súkromí,“ uviedla Barbarina rodina.

Speváčka sa narodila v decembri 1979 v Košiciach, v 90. rokoch minulého storočia sa zapísala na zoznam stálic populárnej hudby. Najskôr pôsobila v skupine Maduar, neskôr v zoskupení MC Erik & Barbara a nakoniec sa uplatnila ako sólová speváčka. V roku 1998 získala ocenenie Slávik a o rok neskôr aj cenu Grand Prix v Poľsku. V USA žila od roku 2000. Na Slovensku jej vyšlo niekoľko albumov, v USA pridala ďalšie dva.

(tasr)


Ďalšie články