V Senci začínajú v piatok tradičné vianočné trhy. Tešiť sa môžete aj na viacero noviniek

SENEC – Od 15. do 21. decembra si môžu obyvatelia Senca spríjemniť obdobie adventu na tradičných vianočných trhoch, ktoré budú na Námestí 1. mája. Mesto pripravilo niekoľko noviniek, ktoré sa týkajú úspornejšieho osvetlenia alebo zaujímavého využitia vianočných hrnčekov.

vianocne_trhy_slovensko Foto: Miroslav Pochyba, ilustračné foto

K nevýhodám vianočných trhov patrí nepriaznivé počasie, ktoré odradí nejedného človeka. Organizátori mysleli aj na túto možnosť, a tak sa návštevníci môžu schovať počas dažďa do veľkého pártystanu.

K novinkám patrí aj vianočné osvetlenie, ktoré bude skrášľovať okolie. „Mesto na vianočné trhy kúpilo aj ďalšie nové osvetlenie, ktoré je LED, aby šetrilo elektrickú energiu. Každé Vianoce osvetlenie postupne pribúda, takže aj tento rok bude námestie ešte krajšie,“ informovala Bratislavský Štandard hovorkyňa Mestského úradu Senec Martina Ostatníková.

Vo vyzdobených stánkoch bude prevládať gastronómia s teplými jedlami ako cigánska pečienka, klobásy, ktoré budú doplnené teplými nápojmi, ako čaj, punč či varené víno. V samostatnom stánku sa budú dokonca vyrábať a predávať trdelníky. Tradičné nápoje si obyvatelia môžu vychutnať v nových hrnčekoch s vianočnou tematikou, ktoré sa dajú dokonca aj požičať. „Novinkou budú vianočné vratné hrnčeky, ktoré si návštevníci vianočných trhov môžu buď kúpiť alebo požičať,“ doplnila Martina Ostatníková.

Milovníkov tradičného vianočného sortimentu potešia linecké koláčiky, orechové rohlíky, vianočné oblátky, med, medovina, vosk, drevené dekorácie, vianočné dekorácie, čiapky, hračky, kožené a koženkové výrobky.

Na každý deň je zároveň pripravený hudobný program, ktorý vyvolá vianočnú náladu u malých aj veľkých. Vystúpia hudobné skupiny rôzneho žánru, ako Funny Fellows, Borovienka, Los Brados alebo Heligonica.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok