František Majerský: Záchranné stanice z plánu obnovy asi nestihneme postaviť. Pellegrini pre mňa nie je vhodný prezidentský kandidát

Problém pri reforme o geografickom rozložení záchranných staníc z plánu obnovy spôsobilo vedenie Operačného strediska záchranných služieb, ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková o tom vie, ale nekoná, hovorí šéf Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov a poslanec z Kresťanskodemokratického hnutia František Majerský.

01_Majersky_zach_MZ (1) František Majerský. Foto: Matúš Zajac

Ohrozená je podľa neho aj výstavba staníc, na ktorú sme z európskych peňazí dostali 32 miliónov eur. Vyjadruje sa aj k tomu, či sa KDH nebojí, že mu SNS preberie konzervatívnu agendu, a či KDH podporí v prvom kole prezidentských volieb Ivana Korčoka.

Ministerstvo zverejnilo koncom novembra novú sieť záchranných staníc, ktorá má docieliť, aby sanitky prišli k pacientom do 15 minút. Región Orava vzniesol námietky, že po tejto zmene neprídu sanitky k pacientom ani do polhodiny, rovnako to vnímali v Prešovskom kraji pri hraniciach s Ukrajinou. Sú to opodstatnené námietky?  


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami