Šéf SNS si protirečí. Potvrdzuje, že najväčším nepriateľom Andreja Danka je Andrej Danko

Andrej Danko Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

Podpredseda parlamentu opisuje svoju dopravnú nehodu spôsobom, ktorý namiesto odpovedí vytvára ešte viac otázok. Rozptýliť ich môžu len oficiálne závery trestného stíhania, ktoré oznámil generálny prokurátor Maroš Žilinka, alebo chlapský postoj Andreja Danka. To prvé je pravdepodobnejšie.

Jedno z nepísaných pravidiel existencie malérov vo všednom živote znie, že majú tendenciu nabaľovať sa efektom snehovej gule za predpokladu, že sa im jednotlivec nepostaví čelom.

Andrej Danko, človek nimi ovenčený ako málokto vo vrcholovej slovenskej politike – od tých menších ako zatajovanie kontaktov s Alenou Zsuzsovou až po tie väčšie ako jeho pochybná rigorózna práca – by tejto zákonitosti už rozumieť mohol.

Jeho nedeľné a zbytočne agresívne vystúpenie v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 však ukázalo, že tento predpoklad je absolútne mylný. Danko totiž obhajoval svoj nechcený stret s bratislavským semaforom spôsobom „na Slotu“.

Predseda SNS si po troch dňoch od udalosti spomenul, že absolvoval dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu s negatívnym výsledkom. Nekonkretizoval však kde, kedy a kto ju mal vykonávať. Ak by ju však podstúpil až po niekoľkých hodinách, pochybnosti by to aj tak nerozptýlilo.

Problém je, že jeho slová sú v rozpore so slovami bratislavskej polície, ktorá po incidente na sociálnej sieti uviedla, že nemala dať komu „fúkať“, lebo na mieste činu po príchode hliadky nikto nebol.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami