Gmail zavádza nové funkcie. Ako budeme môcť po novom odmietať nežiaduce správy?

BRATISLAVA – Spoločnosť Google len nedávno globálne spustila novú funkciu na jednoduchšie vymazávanie správ na Gmail aj pre mobilné operačné systémy Android a iOS, ktorá je už dostupná aj na Slovensku. Ďalšia novinka od Gmail pre používateľov Android sa týka zrušenia odberu otravných e-mailov.

Gmail-update-brings-translation-to-mobile-devices Pre užívateľov mobilných operačných systémov pridáva Gmail nové funkcie voči nežiaducim správam. Foto: PhoneArena

Kým počítačová verzia disponovala s možnosťou vymazávania viacerých e-mailov jedným klikom, užívatelia Android a iOS museli samostatne označovať jeden e-mail za druhým. Týmto spôsobom vymazanie nepotrebných správ trvalo dlhšie, keďže bolo potrebné označiť každú správu.

Nová funkcia už ale automaticky jedným kliknutím vymaže všetky označené správy. Ohľadom novinky netreba ani aktualizovať Gmail. Na vyskúšanie stačí označiť v mobilnej aplikácii e-mailovú správu dlhším podržaním a následne sa zobrazí možnosť „Vybrať všetko“. Vývoj zmeny trval dlhšie, prvé výhľady boli zachytené už počas septembra minulého roka.

Google v snahe zjednodušiť problém nevyžiadaných e-mailov v doručenej pošte zavádza do svojej služby Gmail novú funkciu aj pre Android, ktorá je už dostupná v počítačoch a v iOS. Cieľom je riešiť problém nevyžiadaných e-mailových newslettrov, ktoré zaplavujú elektronickú poštu. Novú funkciu prináša tlačidlo „Zrušiť odber“ nachádzajúce sa v hornej časti e-mailov.

Týmto spôsobom umožní užívateľovi jednoduchým kliknutím bez presmerovania zrušiť odber v doručenej pošte, alebo ho môže systém nasmerovať na odosielateľskú stránku, kde je treba dokončiť proces odhlásenia z databázy e-mailových adries.

Inovatívna funkcia ušetrí používateľov od zdĺhavého hľadania odkazov na odhlásenia, ktoré ak sú dostupné, bývajú zvyčajne skryté drobnými písmenami, alebo vyznačené na úplnom konci e-mailu.

Používatelia, ktorí chcú využiť túto zjednodušenú funkciu odhlásenia, by sa mali uistiť, že majú vo svojich zariadeniach nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie Gmail. V súčasnosti sa totiž môže stať, že ešte všetky zariadenia nemajú novú funkciu, keďže ju Google zavádza postupne.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac