Bývalý prešovský župan predáva vilu. Kto kúpi nehnuteľnosť za takmer 700-tisíc?

PREŠOV/HUMENNÉ – Na realitnom trhu vzbudila mimoriadnu pozornosť informácia o predaji lukratívnej nehnuteľnosti v Humennom, ktorú inzerát označuje ako „diamant medzi nehnuteľnosťami“. 

chudik Peter Chudík, FOTO: SITA, Horný Zemplín, FOTO: Korzár Sme. Koláž: Redakcia

Okrem samotnej exkluzívnej a nadštandardnej stavby v danej lokalite zaujal aj fakt, že vila je spájaná s bývalým prešovským županom a novým prednostom prešovského okresného úradu Petrom Chudíkom.

„Humenské obdobie“ bývalého najdlhšie slúžiaceho župana na Slovensku (16 rokov, pozn. redakcie) a exposlanca parlamentu za Smer-SD Petra Chudíka sa skončilo. Môže za to fakt, že ho nová vláda Roberta Fica vymenovala do funkcie prednostu Okresného úradu v Prešove. Chudíkov odchod z Humenného však súvisí podľa portálu Pluska.sk aj s rozpadom jeho vzťahu s o 24 rokov mladšou partnerkou.

670-tisícová ponuka pre náročných

Dvojpodlažná nadrozmerná vila s obytným podkrovím, garážou a zastrešenou terasou má celkovú plochu 650 metrov štvorcových. Na realitnom trhu je charakterizovaná „výnimočným štýlom, riešením, dizajnom a použitím kvalitných materiálov“. Podľa realitnej kancelárie Diamond Reality sa „radí k šperkom medzi nehnuteľnosťami“.

Vila má nadštandardné vybavenie ako podlahové kúrenie, krb a systém rekuperácie. Stavba disponuje nadrozmernou kuchyňou s najmodernejšími spotrebičmi, obytným podkrovím, garážou pre dve autá a zastrešenou terasou.

„Exkluzívna a veľmi zriedkavá ponuka je určená pre náročných a solventných klientov,“ konštatuje realitná kancelária. Suma sa neuvádza, bude vecou korektnej dohody. Napriek tomu  je podľa medializovaných informácií odhadovaná cena vo výške 670-tisíc eur.

Bývalý župan má doživotné právo užívania

Podľa listu vlastníctva bez záznamu hypotéky je vlastníčkou nehnuteľnosti ostatná partnerka z Humenného. Po jej odchode z Chudíkovho života sa dom stal predmetom predaja.

V prospech Chudíka sú však zriadené záložné právo z roku 2020 a vecné bremeno z roku 2023 spočívajúce v povinnosti strpieť právo doživotného bezplatného užívania.

Obaja sú vlastníci ďalších lukratívnych nehnuteľností a často čelia otázkam verejnosti kvôli ich nejasnému financovaniu.

Foto: Realitná kancelária Diamond Reality
Foto: Realitná kancelária Diamond Reality
Foto: Realitná kancelária Diamond Reality