Sheile známej pre pálenie koránu potvrdili trojročný trest

Sheile Szmerekovej známej pre pre pálenie koránu potvrdili trojročný trest. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.

Sudca Špecializovaného trestného súdu v marci minulého roku uznal obžalovanú za vinnú z trestných činov výroby a rozširovania extrémistických materiálov, prečiny násilia na skupine obyvateľov, prečiny hanobenia rasy a národnosti. V tejto súvislosti jej prvostupňový súd uložil súhrnný trest odňatia slobody vo výmere tri roky so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Súd tiež rozhodol o zhabaní dvoch plynových pištolí, ktoré patrili obžalovanej. Sheila sa voči verdiktu na mieste odvolala.

Sheila Szmereková (rodená Adriána Meleková) bola obžalovaná za video, na ktorom ešte v roku 2017 ukazovala knihu s nápisom The Quran, o ktorej opakovane tvrdila, že je to korán. Na videu zverejnenom na internete z nej vytrhávala strany, hádzala ich na zem a potom ich zapálila. Jednou zo strán si pritom na videu utrela zadok a roztrhanú knihu pomočila. Zároveň vyzývala na boj proti moslimom.

(sita)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok