Falošná cestovka láka ľudí na lacné dovolenky, ich stránka mohla oklamať aj vás

Na sociálnych sieťach sa objavilo varovanie pred falošnou cestovnou kanceláriou, ktorá ponúka podozrivo lacné zájazdy do zahraničia. Ide o očividný podvod, ktorého cieľom je vymámiť z ľudí financie. Žilinský Štandard zisťoval viac.

Kúpalisko v Rapovciach Ilustračný obrázok. Foto: TASR/Branislav Caban

Na podvod upozornila stránka Hoaxy a podvody, ktorá sa venuje odhaľovaniu falošných inzerátov, dezinformácií či podvodov. „Viacerí ste nás upozornili na cestovnú kanceláriu TravelerGo. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o pokračovanie podvodných stránok Tiptravel a nefunkčného webu tiptravelgo.cz,“ uviedli v príspevku na sociálnych sieťach.

Z príspevku je jasné, že ide o podvod, najmä z niekoľkých dôvodov. Cestovná agentúra nemá žiadnu kamennú pobočku a všetka komunikácia funguje výlučne cez Messenger, čo pôsobí neprofesionálne. Mnoho ľudí si nemôže overiť totožnosť majiteľa, hoci ten sa na stránke podpísal ako Andrej Pokorný.

Stránka síce pôsobí profesionálne, obsahuje veľa textu a dokonca aj recenzie od klientov. Napriek tomu má viacero nezrovnalostí.

Podozrivé je aj to, že cestovná kancelária na svojej webovej stránke deklaruje, že medzi jej partnerov patrí aj poisťovňa Union. Tá sa od celého projektu dištancuje.

Obe spoločnosti sa od partnerstva s „cestovnou kanceláriou“ dištancujú a podnikajú kroky k odstráneniu svojho loga z týchto stránok. Foto: travelergo.sk

„Ako sa uvádza na stránke Hoaxy a podvody subjekt Sunny Travel, ktorý je vedený ako prevádzkovateľ stránky TipTravel GO, nebol a ani nie je klientom Unionu v žiadnych našich produktoch. Naše logo na stránke nemá preto opodstatnenie. Vyjadrenie sme poskytli aj stránke Hoaxy a podvody,“ uviedla pre Žilinský Štandard Kristína Balúchová z komunikačného oddelenia poisťovne.

Subjekt, ktorý hovorkyňa vo vyjadrení poisťovne spomína, sa podľa stránky finstat venuje predaju automobilov a iných motorových vozidiel. K situácii sa vyjadril aj dopravca Slovak Lines, ktorý cestovnú kanceláriu označil za podvod. „Nemáme s nimi žiadne partnerstvo a v dohľadnej dobe budeme podnikať aj ďalšie kroky, ktoré budú viesť k odstráneniu našej značky z týchto stránok,“ vyjadril sa hovorca spoločnosti.

Žilinský Štandard oslovil aj cestovnú kanceláriu, a to prostredníctvom mailovej adresy uvedenej na stránke. Do uzávierky sme však nedostali žiadnu odpoveď. Krátko po odoslaní nášho mailu však stránka z internetu zmizla.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac