Nikoho zo sexuálnych delikventov nechceme chrániť, tvrdí Michelko

Nikoho zo sexuálnych delikventov nechceme chrániť, tvrdí Michelko s tým, že pri násilných trestných činoch nemali problém s 20-ročnými premlčacími lehotami. "Kauzu z toho účelovo urobila opozícia," dodal poslanec.

Michelko argumentuje, že pri schvaľovaní novelizácie mali k dispozícii informácie, že obdobné nastavenie lehôt majú aj okolité krajiny a je to štandard.

„Toto je najdlhšie prerokovávaný zákon v dejinách slovenského parlamentarizmu,“ reagoval Michelko na otázku, či sa časom v novele nenájdu aj ďalšie ustanovenia, ktoré sa budú musieť opravovať. Poznamenal, že ak by v novele ešte boli nejaké nedostatky, zrejme by ich už opozícia počas diskusie pomenovala.

Pri desaťročnej premlčacej lehote pri trestných činoch založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny nevidí problém. Tvrdí, že Úrad špeciálnej prokuratúry a Národná kriminálna agentúra (NAKA) urobili „zločineckú skupinu aj z premiéra“, pričom zneužívali postupy. „Nebolo to kvôli premiérovi, ale pre to, ako pokrivila NAKA niektoré skutkové podstaty,“ reagoval na otázky o možnej účelovosti vládnych zmien v legislatíve.

(tasr)


Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok