Štvrtý mochovský jadrový blok prechádza do fázy skúšok, jeho prevádzku chcú spúšťať v druhom polroku 2025

Štvrtý mochovský jadrový blok prechádza do fázy skúšok, jeho prevádzku chcú spúšťať v druhom polroku 2025.

Keď dosiahne štvrtý jadrový blok všetky míľniky, na uvedenie do prevádzky bude potrebovať povolenie od Úradu jadrového dozoru SR.

Slovenské elektrárne upozorňujú na možné meškanie spúšťania nového jadrového bloku, vyvolané tretími stranami. „V licenčnom procese je viacero účastníkov konania, vrátane protijadrových organizácií, ktoré sa môžu odvolať a zdržať celý proces. Preto nevieme presne povedať, koľko bude trvať získanie licencie,“ konštatovala hovorkyňa SE Oľga Baková.

Výkon nového štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce bude 471 megawattov (v budúcnosti až do 535 megawattov). Pokryje tak zhruba 13 percent spotreby elektriny na Slovensku.

(sita)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok