SaS navrhuje uznesenie, ktorým má NR SR žiadať vyšetrenie smrti Navaľného

SaS navrhuje uznesenie, ktorým má NR SR žiadať vyšetrenie smrti Navaľného. Chce tiež zaviazať kabinet, aby si predvolal ruského veľvyslanca k tejto téme. Kritizujú pasivitu slovenskej vlády.

Vladimíra Marcinková podotkla, že uznesenie predkladajú, keďže sa nemôžu spoľahnúť na zahraničnú politiku vlády. „Celý západný a demokratický svet sa zomkol a žiada pravdu o tom, ako presne došlo k smrti Navaľného. (…) To si naozaj minister Blanár nepozve ruského veľvyslanca a nebude mu klásť nepríjemné otázky a zaujímať sa o to, ako je možné, že opozičný líder v Rusku bol zavraždený? Urobili to tak všetky okolité krajiny,“ vyhlásila Marcinková.

Krúpa zároveň vyzval ministra zahraničných vecí Juraja Blanára (Smer), aby začal robiť ozajstnú suverénnu a nezávislú zahraničnú politiku SR. „Nielen takú, ktorou bude kritizovať našich partnerov a spojencov v Európskej únii a NATO,“ poznamenal.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok