Do desiatich dní bude mať Slovenská informačná služba (SIS) nové vedenie

Do desiatich dní bude mať Slovenská informačná služba (SIS) nové vedenie, sľúbil premiér Robert Fico (Smer) s tým, že postup bude podľa zákona a demokratický. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy.

TK ministra spravodlivosti Borisa Suska Pavol Gašpar. Foto: Jakub Kotian/TASR

„My vládneme a my musíme mať nášho riaditeľa Slovenskej informačnej služby,“ povedal politik reagujúc na námietky opozície, že koalícia chce mať v tomto poste svojho človeka.

Podľa Fica je to štandardné a rečnícky sa pýtal, či má naopak menovať človeka, ktorého chcú v čele tajných vidieť opozičné strany PS alebo KDH.

Pripomeňme, že vláda nominovala na tento post súčasného štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti a syna bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara Pavla Gašpara.

Vláda vo štvrtok upravila štatút SIS a Gašpar by tak mohol riadiť službu aj bez súhlasu prezidentky Zuzany Čaputovej. Hlava štátu pred niekoľkými dňami uviedla, že nového riaditeľa tajnej služby môže vymenovať aj jej nástupca.


Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok