Tabak tvrdí, že ju Pročko v roku 2021 obťažoval na Bôriku a približoval sa k nej ako zmyslov zbavený

Romana Tabák tvrdí, že ju Jozef Pročko v roku 2021 obťažoval na Bôriku a približoval sa k nej ako zmyslov zbavený. Poslanec nevhodné správanie sčasti priznal a uviedol, že sa jej ospravedlnil.

Romana Tabak. Zdroj: Archív Romana Tabak Romana Tabak. Zdroj: Archív Romana Tabak

„Na Bôriku v roku 2021 na parkovisku, keď som išla domov, pýtal sa, ako to mám rada, že určite mám rada sex, že aké mám šťavnaté stehná. Približoval sa ku mne a bol ako zmyslov zbavený, smradľavý, až mi bolo zle. Riešilo sa to aj na úrade vlády, kde mi povedal, že on je tým známy, že má s tým problém a nie som jediná,“ napísala niekdajšia zákonodarkyňa na sociálnej sieti o svojom vtedajšom poslaneckom kolegovi.

Reakcia Pročka na seba nenechala dlho čakať. „Priznávam sa k jedinej veci. Počas jednej schôdze sme mali jeden z mnohých konfliktov, kedy som reagoval na jej absurdné vyjadrenia a nesúhlasil som s ňou. Povedala mi, že som primitív, ktorý skrachoval a nevie hrať divadlo, tak teraz robím divadlo v parlamente,“ uviedol poslanec s dôvetkom, že bývalej profesionálnej tenistke nikdy nedával žiadne návrhy ani ju neobťažoval. „To by mi v živote ani nenapadlo,“ dodal.

(facebook)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac