Žiaci učili deduškov a babičky surfovať na internete

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Aj od mladších sa dá veľa naučiť. V Liptovskom Mikuláši predali študenti dôchodcom svoje skúsenosti z digitálneho sveta počas spoločného kurzu.

431030267_818641356973640_7119158233354339527_n Milý projekt priniesol zaujímavé výsledky. Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Zaujímavý a netradičný koncept sa podarilo uskutočniť na Strednej odbornej škole polytechnickej v Liptovskom Mikuláši, kde za počítače usadli študenti spolu s dôchodcami z mesta.

Cieľom bolo pomôcť starším obyvateľom pochopiť zložitý a dynamický svet moderných technológií, pričom študenti sa mohli porozprávať s dôchodcami a oplatiť im ich dobrotu a láskavosť. O kurze informovalo mesto Liptovský Mikuláš na svojich sociálnych sieťach.

Rozličné skúsenosti, iná generácia, no rovnaký cieľ. Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Mnohokrát majú starší ľudia problém pochopiť zložité technológie či podrobné procesy na počítači. Ochotní tínedžeri ich preto naučili posielať fotografie z mobilu do počítača, pracovať s mailom či pozerať filmy cez internet.

Iniciatíva sa zrodila v hlave jedného zo študentov školy – Martina Kráľa, ktorý ju predniesol na zasadnutí Rady mládeže. Podľa riaditeľky školy išlo o úspešný projekt.

„Odozva zo strany dôchodcov bola pozitívna. Rozprávali sme sa aj s vedením mesta. Chceli by sme, aby sa toto podujatie v budúcnosti zopakovalo,“ ozrejmila nám riaditeľka školy Renáta Benikovská.

Zrejme teda nešlo o poslednú akciu tohto typu.