RTVS v súčasnej podobe skončí. Machaj odíde z vedenia, vo vysielaní pribudne hymna

Rozhlas a televízia Slovenska v dnešnej podobe zanikne. Zmení sa na Slovenskú televíziu a rozhlas. Vo funkcii skončí súčasný generálny riaditeľ a do vysielania sa na dennej báze zaradí štátna hymna. Akých ďalších zmien sa verejnoprávne médium dočká?

rtvs, šimkovičová Martina Šimkovičová. Foto: Pavol Zachar/TASR, František Iván/TASR

Ministerstvo kultúry poslalo do medzirezortného pripomienkového konania zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Na základe neho aktuálna podoba verejnoprávneho média prejde značnými úpravami.

Zmeny sa dotknú predovšetkým voľby generálneho riaditeľa. Upraví sa aj podoba orgánov novovzniknutej Slovenskej televízie a rozhlasu, pričom vznikne úplne nový orgán – takzvaná programová rada. Rekonštrukciou prejde aj spôsob financovania verejnoprávneho média.

Z RTVS sa stalo „názorovo unifikované prostredie“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.