Robert Fico: Zmenil som sa. Porada u Macrona bola zahrávanie sa s ohňom

Kým Spojené štáty ostávajú zdržanlivé, v európskej debate čoraz viac silnejú hlasy za vyslanie vojakov na Ukrajinu, čo môže mať pre Európu vážne následky. Konflikt by sa mal riešiť politickou cestou, mierovou dohodou. A to bez rokovaní s Ruskom nebude možné. V rozhovore pre Štandard to tvrdí predseda vlády Robert Fico. Väčšiu časť rozhovoru ale venujeme domácim témam, napríklad tomu, ako sa Robert Fico zmenil a čo nazýva problémom RTVS, ktorý ide vláda riešiť.

PANA0374 Robert Fico. Foto: Štandard

Keď sme s vami robili rozhovor naposledy, začiatkom roka 2023, povedali ste, že si želáte, aby bol na Slovensku konečne elementárny pokoj. Nejako vám to nevychádza. Zabudli ste na tieto plány?

Vôbec si nemyslím, že by sme sa nesnažili o pokoj. Keby ste išli s nami von medzi ľudí, počuli by ste, čo od nás chcú. Kedy ich pozatvárate? Kedy im to vrátite? Kedy povyhadzujete polovicu RTVS? Tí ľudia stáli pri nás v ťažkých časoch a očakávajú od nás obrovský revanš. Lenže my sme tou cestou nešli. V tom je obrovský rozdiel… My sme sa rozhodli ísť cestou zmeny zákona. A nemôžem brániť opozícii, ak chce zvolávať mítingy. Takže, nedeje sa nič nedemokratické, nikto nikoho nezatvára bez dôkazov, nikto nezomiera vo výkone väzby, nikto nezatvára opozičných politikov pred organizovaním protestov, nikto neruší referendá o voľbách. Chápeme ale, že opozícia je frustrovaná.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.