Ivan Korčok pomenoval dve chyby, ktoré ho možno stáli prezidentské kreslo

Ivan Korčok pomenoval dve chyby, ktoré ho možno stáli prezidentské kreslo. Uznal, že možno mal prijať ponuku vystúpiť v rámci kampane v maďarskom rádiu a tiež si myslí, že aj zapojenie svojej rodiny do kampane by mu prospelo. Nechcel však prekračovať nastavené červené čiary.

Snímka obrazovky 2024-03-19 o 12.13.58 Ivan Korčok vo vysielaní Rádia Expres. Reprofoto: Facebook

„Mal som ponuku medzi dvoma kolami ísť do jedného maďarského rádia do Budapešti a absolvovať rozhovor v tom rádiu, ktoré vysiela aj na Slovensku. Je mimoriadne počúvané, nie je to verejnoprávne médium. Ja som to odmietol,“ uviedol Korčok, ktorý tak zaujal opačné stanovisko ako Pellegrini, ktorý krátko pred druhým kolom vystúpil pre maďarskú verejnoprávnu televíziu M1.

„Je možné, že to fakticky bola chyba. Ale ja som povedal, že pre mňa sú a mali by byť v politike nejaké červené čiary, lebo keď ich začneme prekračovať, tak nás to začne ťahať dolu,“ konštatoval Korčok.

„Veľa ľudí mi radilo a vyčítalo, aby som robil viac PR okolo seba cez moju manželku a cez mojich synov. Hovorili aj o zjavnom kontexte. Lebo veď teda konzervatívne Slovensko dá viac na niekoho, kto je 36 rokov ženatý,“ pomenoval neúspešný kandidát na prezidenta svoju druhú chybu s tým, že rešpektoval svoju manželku a okrem toho sa mu to zdalo „strašne prvoplánové“.

(expres, aktuality)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac