Radikalizmus podporovateľov potratov v Európskom parlamente si neviete ani len predstaviť

Európsky parlament (EP) tento týždeň schválil rezolúciu požadujúcu, aby v Charte práv EÚ bolo zakotvené právo na potrat. Niekto si povie, že veď sa nič také strašné nedeje. Lenže ono je to komplikovanejšie. A horšie. Radikalizmus globálnej potratovej loby si neviete ani predstaviť. Diabol je totiž ukrytý v detailoch.

demonštranti za právo na potrat Pro-choice aktivistky. Foto: TASR/AP

Do Charty sa dopĺňa veta: „Každý má právo na telesnú autonómiu, na slobodný, informovaný, úplný a univerzálny prístup k sexuálnej a reprodukčnej zdravotnej starostlivosti a právam, a ku všetkým súvisiacim zdravotníckym službám bez diskriminácie, vrátane prístupu k bezpečnému a legálnemu potratu.“

Kto by si to bol pomyslel v časoch, keď pred sedemdesiatimi rokmi vznikalo Spoločenstvo uhlia a ocele, založené prevažne kresťanskými politikmi, že neskôr liberálna ľavica pretransformuje toto spoločenstvo na nadnárodnú lokomotívu, ktorá bude poháňať globálnu antropologickú revolúciu namierenú proti ochrane ľudského života a rodiny?


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.