Ruská protivzdušná obrana zostrelila 50 ukrajinských dronov počas sobotňajšieho útoku

Ruská protivzdušná obrana zostrelila 50 ukrajinských dronov počas sobotňajšieho útoku, tvrdí ministerstvo obrany. Ukrajina pritom vypustila vlnu bezpilotných lietadiel na osem ruských oblastí.

V Belgorode pre ostre¾ovanie zavreli školy; zmarili pokusy o narušenie hraníc Na snímke sú rozbité a zhorené autá po ostreľovaní z ukrajinskej strany v ruskom Belgorode v sobotu 16. marca 2024. Foto: TASR/AP

Útoky si vyžiadali niekoľko obetí. Podľa gubernátora zasiahnutej Belgorodskej oblasti Viačeslava Gladkova zahynula žena so zlomenou nohou a muž, ktorý ju opatroval, ako aj tehotná žena a jej nenarodené dieťa.

Kyjev v posledných týždňoch vystupňoval svoje útoky na Rusko, pričom sa zameriava najmä na lokality s energetickou infraštruktúrou.

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že zostrelilo ukrajinskú stíhačku Suchoj Su-25, bez uvedenia akýchkoľvek ďalších podrobností.

(ap, tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac