Jedenásť prokurátorov zrušeného ÚŠP napísalo Žilinkovi kritický list. Ten hovorí o útoku

Jedenásť prokurátorov bývalej špeciálnej prokuratúry na čele s Lipšicom napísalo Žilinkovi kritický list. Generálneho prokurátora obviňujú z normalizácie a pripomenuli, že ani mesiac po zrušení špeciálnej prokuratúry nemajú prístup k spisom, na ktorých mali pracovať ďalej.

Tlaèová konferencia Úradu špeciálnej prokuratúry v súvislosti s rušením úradu pred budovou ڊP v Pezinku Daniel Lipšic. Foto: Martin Baumann/TASR

Okrem Lipšica sú autormi listu Ondrej Repa, Ladislav Masár, Michal Šúrek, Lucia Bizoňová, Vladimír Kuruc, Peter Kysel, Matúš Harkabus, Daniel Mikuláš, Vasiľ Špirko a Rastislav Hruška.

Marošovi Žilinkovi v liste vyčítajú jeho negatívny postoj k Danielovi Lipšicovi hneď v roku 2021 po svojom nástupe na čelo generálnej prokurátory. Z toho podľa nich pramenila aj jeho pasivita pri rušení Úradu. Kritizujú aj chaos pri presune agendy špeciálnej prokuratúry, ktorú po jej zániku prevzali krajské prokuratúry. Podľa ich slov im nie je umožnené dokončiť rozpracované prípady.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.