Skibickyj: Dobytie Časov Jaru je pravdepodobne len otázkou času

Dobytie Časov Jaru v Doneckej oblasti je pravdepodobne len otázkou času, povedal Vadym Skibickyj, predstaviteľ ukrajinskej obrannej rozviedky. Uvádza, že táto vysoko položená pevnosť je "kľúčom" k ďalšiemu postupu ruských okupačných síl k posledným veľkým mestám Doneckej oblasti.

Časov Jar môže podľa Skibického zopakovať osud Avdijivky, ktorú Rusi úplne zničili. „Samozrejme, nie dnes alebo zajtra, ale všetko závisí od našich rezerv a zásob,“ dodal.

„Ukrajina je na určitej ceste k stabilizácii situácie, zatiaľ čo Rusko vrhá ‚všetko‘, čo má, aby dosiahlo väčší úspech. Podľa generála ruská armáda už nie je arogantnou organizáciou, akou bola v roku 2022, a teraz pôsobí ako ‚jednotný organizmus s jasným plánom a pod jednotným velením‘,“ píše sa v článku Economistu.

(unian, economist)


Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok