Ochrana medveďa na úkor ochrany človeka je už neudržateľná

Od začiatku roka a najmä teplejšieho marca na Slovensku medvede napadli a zranili viac ako desať ľudí a na svedomí majú jednu obeť. Štát sa situáciu konečne snaží riešiť, ale pod nohami má nahádzané polená európskej legislatívy. Aspoň, že medvedí zásahový tím už nerobí propagandu. Tú však naďalej robia progresívni aktivisti a médiá.

Medveď hnedý. Foto: TASR.

Denník Postoj priniesol rozsiahly rozhovor s Jaroslavom Slašťanom zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého. Najvýraznejšia informácia sa týka priamo Slašťana, ktorý počas minulých vlád zastával skôr názory v prospech medveďov – a najnovšie ich pozmenil v prospech človeka.

Môžeme si povedať: konečne. Len teda trochu neskoro. Väčšinu argumentov, ktoré v prospech tohto obrátenia ukazuje, uvádzal Štandard už pred tromi rokmi. Na niektoré výroky totiž nepotrebujete dlhé roky skúseností z terénu, stačí zdravý rozum. Že si babka žijúca z dôchodku na kraji dediny nemôže dovoliť chovať párik čuvačov a oplotiť si pozemok s jablonkami a včelínom pomaly brunovalcami, musí byť jasné úplne každému. Teda okrem tých, ktorí prírodu vídavajú maximálne z fotiek na Instagrame. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.