Nemeckého poslanca Martina Schmidta napadol v karaoke bare ľavicový extrémista

Nemeckého poslanca za AfD Martina Schmidta napadol v karaoke bare ľavicový extrémista. Zranenie, ktoré zákonodarca strany Alternatíva pre Nemecko utrpel v dôsledku úderu skleneným popolníkom, si vyžiadalo niekoľko stehov.

Podozrivého polícia bezprostredne po incidente v meste Schwerin nezatkla. Pravicového poslanca v krajinskom parlamente Meklenburska-Predpomoranska po hospitalizácii ošetrili odborníci, ktorí mu niekoľkými stehmi zašili tržnú ranu na čele.

Roztržke predchádzala konfrontácia skupiny poslancov AfD zo strany 52-ročného extrémistu, ktorí ich nazval „fašistami“. Obvinený priznal politický motív svojho konania. On i Schmidt boli v čase incidentu pod vplyvom alkoholu.

Útoky na politikov sa v Nemecku za posledné obdobie stali čoraz častejším fenoménom. Obeťami fyzického násilia či iných foriem hrubého správania sa stávajú predstavitelia celého politického spektra v krajine, no členovia AfD najviac.

(spiegel)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac