Opitý vodič na východe Slovenska vedome zrazil päť ľudí. Tri deti ťažko zranil

V obci Červená Voda v okrese Sabinov osobné auto pri nehode zranilo päť osôb, z toho tri deti. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR tam vyslalo dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie.

445077306_775603601371038_7359492100873556782_n Miesto, kde došlo k nehode. Foto: Polícia/FB

„Počas spoločenskej akcie z neznámych príčin narazilo auto do davu ľudí,“ uviedla prešovská krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že vodič po nehode z miesta činu utiekol. Vďaka reakcii operačného strediska a policajných hliadok zo Sabinova ho v krátkom čase vypátrali a zadržali.

„Dychová skúška u 59-ročného vodiča bola pozitívna a dosiahla hodnotu viac ako dve promile,“ doplnila polícia s tým, že prípadom sa intenzívne zaoberá.

Podľa doposiaľ zistených informácií polícia spresnila, že sa zranili tri deti a dvaja dospelí. Dve deti, 5-ročné dievčatko a 4-ročný chlapček, boli prevezené vrtuľníkom do nemocnice. 5-ročný chlapček, 30-ročná žena a 63-ročna žena utrpeli zatiaľ bližšie nezistené zranenia.

Ťažké zranenia utrpeli hlavne deti. „Jedno dieťa bolo transportované do nemocnice v Košiciach vrtuľníkom s vnútrolebkovým poranením. Ďalšie previezol vrtuľník s polytraumou, s úrazom hlavy, zaintubované na umelej pľúcnej ventilácii do košickej nemocnice,“ konkretizovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Petra Klimešová s tým, že tretieho detského pacienta previezla ambulancia do prešovskej nemocnice s viacerými poraneniami tela, hlavy a fraktúrou stehennej kosti.

Podľa informácie TV Markíza sa nehoda stala pri podniku Ranč Majire. Veliteľ zásahu hasičov pre televíziu ozrejmil, že zranení, ktorých prevážali do nemocnice, boli pri vedomí a komunikovali.

Svedkovia z miesta nehody vypovedali, že vodič sa vraj na akcii varenia guláša pohádal s iným účastníkom. Následne nahnevaný a podgurážený sadol do auta a z opáskovaného parkoviska si to namieril do davu ľudí, hovorili svedkovia.

(luc, tasr)