Mladého študenta so slovenským pasom zatkli americkí policajti. Podľa slov matky mali jej syna mučiť

Mladého študenta so slovenským pasom zatkli americkí policajti. Podľa slov matky mali jej syna mučiť. Podľa polície však išlo o obyčajný, ničím výnimočný postup.

WhatsApp Image 2024-05-26 at 21.37.48 Americkí policajti držali Mattea. Foto: Reprofoto

Koncom februára na Miami na Floride zatkli 26-ročného Mattea po potýčke v nočnom klube. Mladík požadoval od mužov zákona svoje telefóny, ktoré zostali v nočnom klube. Po vulgárnych výrazoch, ktoré venoval policajtom ho však odviezli na policajnú stanicu, kde malo údajne začať násilné správanie a mučenie zo strany ochranných zložiek.

Štyria príslušníci polície sa vraj v cele predbežného zadržania v jednom momente vrhli na Mattea, ktorému následne zviazali ruky aj nohy, čo mu bránilo v akomkoľvek pohybe. Po troch hodinách ho previezli do riadnej cely, kde sa v aute už sťažoval na problémy s dýchaním.

Matka mladíka mesiac po incidente získala kamerové záznamy z telových kamier floridských policajtov. Tvrdí, že polícia jej syna mučila.

„Keď si pozriete to video, to sú desivé výkriky Maťa, pretože jeho tak silno spútali, že sa mu zarezávali do mäsa, jemu neprúdila už krv v rukách, on plače, on žiada, aby mu to povolili, proste nič,“ opisuje video matka Vlasta, ktorá je slovenského pôvodu, syn Matteo sa jej však narodil v Taliansku.

Okrem diplomatov prípad prešetruje aj polícia v Miami, ktorá zákrok obhajovala.

(tvnoviny)



Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac